Sakure trijumfirale na domaćem terenu

Sakure trijumfirale na domaćem terenu
     

Najbrojnije izdanje tradicionalnog međunarodnog Sakura kupa 2017. u judu okupilo je 443 natjecatelja iz 31 kluba, iz Hrvatske, Slovenije i BIH.

 
     

Natjecanje je održano u svetonedeljskoj sportskoj dvorani pri PŠ Rakitje, 08.04.2017.. Judaši su se natjecali u uzrasnim kategorijama od U8 do uzrasta mlađih kadeta i kadetkinja (U16). Sakure su nastupile sa ukupno 83 natjecatelja.
Najbolji natjecatelji nagrađeni su statuama, a u kategoriji U10 to su bili Bošnjak Ivona (JK Kutjevo) i Zirdum Eric (JK Vinkovci). U kategoriji U12 najbolji su bili Šlatka Iris Maria (JK Okami) i Jagodić Edib (JK Ippon Labin). Najbolji u kategoriji U14 bili su Šegon Lucija (Zagrebačka judo škola) i Begić Ante Ivan (JK Nippon). Najbolja mlađa kadetkinja bila je Grah Bela (JK Zagrebačka judo škola), a među mlađim kadetima najbolji je bio Hlapčić Domagoj, (JK Lika Zagreb).
U ukupnom poretku najbolja je bila ekipa Judo kluba Sakura, drugo mjesto pripalo je Zagrebačkoj judo školi, a treće mjesto osvojili su judaši Judo kluba Lika.